Naha pipa pe cocog pikeun aplikasi cai anu diminum?

Sistem pipa poliétilén parantos dianggo ku konsumén pikeun pasokan cai minum ti saprak diwanohkeun dina taun 1950an. Industri plastik parantos tanggel waler pikeun mastikeun yén produk anu dianggo henteu mangaruhan kualitas cai.

Kisaran tés anu dilakukeun dina pipa pe biasana nutupan rasa, bau, penampilan cai, sareng tés pikeun tumuh mikro-organisme akuatik. Ieu mangrupikeun jajaran tés anu langkung jembar tibatan anu ayeuna dilarapkeun kana bahan pipa tradisional, sapertos logam sareng semén sareng produk semén dijejeran, di seueur nagara Éropa. Maka aya kapercayaan anu langkung ageung yén pipa pe tiasa dianggo pikeun pasokan cai anu tiasa diinum dina kaayaan anu paling operasional.

Aya sababaraha variasi dina régulasi nasional sapertos kitu sareng metode uji anu dianggo antara nagara-nagara di Éropa. Persetujuan pikeun aplikasi cai pot parantos dipasihkeun di sadaya nagara. Persetujuan badan-badan ieu diaku di nagara-nagara Éropa anu sanés sareng kadang-kadang langkung global:

Inspektorat Cai Minum Inggris (DWI)

Jérman Deutsche Verein des Gas- und Wasserfaches (DVGW)

Walanda KIWA NV

Perancis CRECEP Center de Recherche, d'Expertise et de

Contrôle des Eaux de Paris

Yayasan Saniter Nasional USA (NSF)

Senyawa pipa PE100 kedah dirumuskeun pikeun dianggo dina aplikasi cai anu diminum. Sumawona pipa PE100 tiasa didamel tina sanyawa biru atanapi hideung kalayan garis biru anu ngaidentipikasi éta cocog pikeun dianggo dina aplikasi cai anu diminum.

Inpormasi salengkepna ngeunaan persetujuan pikeun panggunaan cai anu tiasa diinum tiasa didapet ti pabrik pipa upami diperyogikeun.

Dina raraga nyaluyukeun perda sareng mastikeun yén sadaya bahan anu dianggo dina hubungan cai nginum diperlakukeun kalayan cara anu sami, Skéma Persetujuan Éropa EAS nuju dikembangkeun, dumasar kana Komisi Éropa

Inggris Inspektorat Cai Nginum (DWI)
Jérman Deutsche Verein des Gas- und Wasserfaches (DVGW)
Walanda KIWA NV
Perancis Pusat CRECEP de Recherche, d'Expertise et de
Contrôle des Eaux de Paris
AS Yayasan Saniter Nasional (NSF)
Pitunjuk 98/83 / EC. Ieu diawasi ku sakelompok Régulator Cai Éropa, RG-CPDW - Grup régulator pikeun Produk Konstruksi anu Ngahubungan Cai Minum. Dimaksudkeun yén EAS bakal dibereskeun dina 2006 dina bentuk anu kawates, tapi sigana teu mungkin éta tiasa dilaksanakeun sacara lengkep dugi ka tanggal anu langkung engké nalika metode tés parantos dipasang pikeun sadaya bahan.

Pipa plastik pikeun cai minum diuji sacara ketat ku masing-masing Nagara Anggota Uni Éropa. Asosiasi pemasok bahan baku (Plastics Europe) parantos lami nganjurkeun ngagunakeun palastik kontak tuangeun kanggo aplikasi cai nginum, kusabab hukum kontak pangan anu paling ketat pikeun ngajaga kasehatan konsumen sareng nganggo évaluasi toksikologis sakumaha anu diperyogikeun dina pedoman Komite Ilmiah Komisi Éropa. pikeun Pangan (salah sahiji panitia Badan Standar Pangan EU). Dénmark, contona, nganggo undang-undang kontak kadaharan sareng nganggo kriteria kaamanan tambahan. Standar cai minum Denmark mangrupikeun salah sahiji anu paling beurat di Éropa.


Pos waktos: Okt-12-2020