TIPS Pikeun ngalaksanakeun THERMOPLASTICS

Las nyaéta prosés ngahijikeun permukaan kalayan ngalemeskeun ku panas. Nalika las thermoplastics, salah sahiji komponén konci nyaéta bahan éta nyalira. Salami las plastik parantos aya di seueur jalma masih henteu ngartos dasarna, anu penting pikeun tukang las anu leres.
Aturan nomer hiji las thermoplastics nyaéta anjeun kedah ngelas sapertos-plastik janten resep-plastik. Dina raraga kéngingkeun las anu kuat, konsisten, perlu mastikeun substrat sareng rod las anjeun idéntik; contona, polipropilén kana polipropilén, poliurétana kana poliurétana, atanapi poliétilén kana poliétilén.
Ieu sababaraha tip pikeun ngelas sababaraha jinis plastik sareng léngkah-léngkah pikeun mastikeun yén las anu saé.
Las Polipropilén
Polipropilén (PP) mangrupikeun salah sahiji termoplastik panggampangna pikeun ngelas sareng dianggo pikeun seueur aplikasi anu béda. PP ngagaduhan résistansi kimia anu saé, gravitasi khusus anu handap, kakuatan tarik anu luhur sareng mangrupikeun polyolefin anu paling diménsi. Aplikasi anu kabuktosan nganggo PP nyaéta peralatan plating, tank, ductwork, etchers, hoods fume, scrubbers sareng orthopedics.
Dina raraga las PP, tukang las kedah disetél sakitar 572 ° F / 300 ° C; nangtoskeun suhu anjeun bakal gumantung kana jinis tukang las anu anjeun meser sareng saran ti pabrikna. Nalika ngagunakeun tukang las termoplastik kalayan elemen pemanasan 500 watt 120 volt, régulator hawa kedah disetél sakitar 5 psi sareng rostostat jam 5. Ku ngalakukeun léngkah-léngkah ieu, anjeun kedah caket 572 ° F / 300 ° C.
Las Poliétilén
Termoplastik anu cukup gampang dilas nyaéta poliétilén (PE). Poliétilén nyaéta résistansi résistansi, tahan résistansi abrasion anu luar biasa, kakuatan tarik anu luhur, tiasa dimesin sareng nyerep cai lemah. Aplikasi anu kabuktosan kanggo PE nyaéta tong sareng palapis, bak, kapal laboratorium, papan motong sareng slide.
Aturan anu paling penting ngeunaan las poliétilén nyaéta anjeun tiasa ngelas lemah dugi ka luhur tapi henteu luhur dugi ka handap. Hartosna, anjeun tiasa ngelas poliétilén kapadetan rendah (LDPE) batang las kana lambaran poliétilén kapadetan tinggi (HDPE) tapi henteu sabalikna. Alesan mahlukna rada saderhana. Langkung luhur kapadetan beuki hésé pikeun ngarobih komponén pikeun ngelas. Upami komponénna henteu tiasa direcah dina tingkat anu sami maka éta moal tiasa ngahiji sacara leres. Lian ti pastikeun kapadetan anjeun cocog, poliétilén mangrupikeun palastik anu cukup gampang dilas. Pikeun ngelas LDPE anjeun kedah ngagaduhan suhu sakitar 518 ° F / 270 ° C, régulator disetél sakitar 5-1 / 4 dugi ka 5-1 / 2 sareng rostostat dina 5. Siga PP, HDPE dilas dina 572 ° F / 300 ° C.
Tips pikeun Welds Leres
Sateuacan las thermoplastics, aya sababaraha léngkah saderhana anu kedah dilaksanakeun pikeun mastikeun katél anu pas. Bersihkeun sadayana permukaan, kalebet rod las, ku MEK atanapi pangleyur anu sami. Alur substrat anu cukup ageung pikeun nampi rod las teras motong tungtung rod las kana sudut 45 °. Sakali tukang las parantos diluyukeun kana suhu anu pas, anjeun kedah nyiapkeun substrat sareng rod las. Ku ngagunakeun tip kecepatan otomatis seueur pagawéan persiapan dilakukeun pikeun anjeun.
Nyekel tukang las sakitar inci di luhur substrat, lebetkeun batang las dina tip sareng pindahkeun kana gerakan luhur sareng ka handap tilu dugi ka opat kali. Ngalakukeun ieu bakal panas rod las bari manaskeun substrat. Indikasi substrat siap dilas nyaéta nalika mimiti épék fogging - sami sareng niupan kana salembar gelas.
Ngagunakeun tekenan anu mantep sareng konsisten, pencét kana boot ujungna. Boot bakal nyorong rod las kana substrat. Upami anjeun milih, sakali rod las ngalebetkeun kana substrat, anjeun tiasa ngaleupaskeun batangna sareng otomatis bakal narik nyalira.
Kaseueuran thermoplastics tiasa diturutan sareng kakuatan las moal kapangaruhan nalika didasarkeun. Nganggo amplas 60-grit, keusik tina bagian luhur manik las, teras jalan dugi ka 360-grit amplas baseuh pikeun bérés bersih. Nalika damel sareng polipropilén atanapi poliétilén, dimungkinkeun pikeun meunangkeun deui permukaan hérangna ku enteng manaskeun permukaanna ku obor propana seuneu konéng kabuka. (Émut yén prosedur kaamanan seuneu anu normal kedah dituturkeun.) Sakali léngkah-léngkah ieu réngsé anjeun kedah ngagaduhan las anu katingalina mirip sareng poto di kénca handap.
Kacindekan

Ngainget tips di luhur dina pikiran, las thermoplastics tiasa janten prosés anu cukup gampang pikeun diajar. Sababaraha jam latihan las bakal masihan "raos" kanggo ngajaga tekanan anu pas dina rod lempeng ka handap kana daérah las. Sareng ékspérimén dina sababaraha jinis plastik bakal ngabantosan prosedur na. Kanggo prosedur sareng standar anu sanés, hubungi distributor plastik lokal anjeun.


Pos waktos: Okt-12-2020